П`ятниця, 29.03.2024, 09:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2015 » Травень » 13

Святі поняття – Бог і Мати!

Знай їх не можна розірвати.

Це найсвятіша в житті нить.

Вічний лиш Бог! Все решта – мить…

О, Мати Божа, ясна зірко,

Вкраїну-неньку захисти,

Щоб слово матір в слові жінка

Змогло відлунням процвісти!

Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину у світі. Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас все життя аж до старості. Її створив Бог на цій грішній землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського.

В теплий травневий день зібралися в бібліотеці жителі Товстого, щоб відзначити День Матері «Вона – лю ... Читати далі »

Переглядів: 584 | Додав: zalladm | Дата: 13.05.2015 | Коментарі (0)

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.

Цього року минає  175-річчя першого видання «Кобзаря» і 155-річчя останнього прижиттєвого видання «Кобзаря». Цій визначній даті у  читальному  залі бібліотеки оформлено виставку однієї книги „Святиня українського народу.” Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з «Кобзарями» різних років видання і на різних мовах - не тільки на українській , а й на російській, польській.

За життя Тараса Шевченка лише незначна частина його поезій побачила світ. То були переважно йо ... Читати далі »

Переглядів: 635 | Додав: zalladm | Дата: 13.05.2015 | Коментарі (0)

Ми атомні заложники прогресу.

Вже в нас нема ні лісу, ні небес.

Так і живемо від стресу і до стресу,

Абетку смерті маємо - АЕС.

Ліна Костенко

Болем для України, і не лише для неї, залишається чорнобильське лихо. Ця трагедія забрала життя, зламала долі, лишила без домівок багатьох людей та болючу рану в наших серцях.

Чорнобильська трагедія... Ось уже 29 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й...

До цієї дати в бібліотеці  оформлена книжкова виставка  «Чорнобиль не має минулого часу», проведено огляд літератури: «Чорнобильський вітер по душах мете, чорнобильський пил на роки осідає.» для різновікової категорії користувачів.

Переглядів: 859 | Додав: zalladm | Дата: 13.05.2015 | Коментарі (0)

Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz