Четвер, 25.04.2024, 17:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 16

В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Шевченко.

Через усю творчість Т. Г. Шевченка тягнеться  тема любові до рідної землі, до своєї укритої вишневими садами України. Його слова запалили нові вогні віри в майбутнє, вони стали гаслами в яких звучав заклик до боротьби за свою землю. Наша країна знову переживає важкі трагічні часи і залишені нам у спадок  вірші Кобзаря, як ніколи, актуальні та пророцькі. Вони знову пробуджують і народжують українську націю, спонукають до відродження справедливості  та волі.

Шевченкове  «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!» - девіз кожного патріота України.  Портрет Шевченка та його вірші стали частиною Майдану, Революції гідності, її душею. До болю виразно звучали рядки із Тарасового «Кавказу» з ... Читати далі »

Переглядів: 898 | Додав: zalladm | Дата: 16.03.2016 | Коментарі (0)

Недавно побачила світ друга книга уродженця нашого селища Ореста-Яреми Фридрака «Біла каплиця», яка вийшла в Києві, видавництво «Ярославів Вал».

 Орест-Ярема Миколайович Фридрак – літератор, журналіст, заслужений журналіст України (1983 р.).

Народився 1 січня 1937 року у містечку Товсте. Закінчив Товстенську середню школу та Київський державний університет ім. Т. Шевченка (нині – Національний університет, 1956 р.).

З 1965 р. – кореспондент, старший редактор, заступник головного редактора Українського радіо, головний редактор Українського телебачення, заступник голови держтелерадіо України, перший віце-президент Національної телерадіокомпанії України. Він – організатор сучасного телевізійного мовлення у державі, його режисерського та операторського втілення, всесвітньої служби радіомовлення українською мовою. Ств ... Читати далі »

Переглядів: 689 | Додав: zalladm | Дата: 16.03.2016 | Коментарі (0)

Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz