Четвер, 25.04.2024, 07:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 26 » А Сотню вже зустріли небеса
15:19
А Сотню вже зустріли небеса

"Жоден народ на Землі не отримав свободу з чужих рук. Бо свобода – це не те, що тобі дали. Свобода – це те, що ніхто не може в тебе забрати."

Хрієнко Микола

 «Небесна Сотня. Пам`ять заради майбутнього» таку назву мала година – реквієм, проведена в Товстенській бібліотеці – філії.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей в нашій державі.

І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі.

Вшанувати їх подвиг і самопожертву зібралися люди різного віку.

Працівники бібліотеки: Бензар Ольга, Смутило Галина, Заяць Галина, ведучі заходу - Тустановський Володимир, Браман Анжеліка та юні читці - Анастасія  Біланик, Заяць Ольга, Міська Володимир, М`ясковська Ірина, Мороз Вікторія, Якимець Анна, Дусяк Вікторія, Заяць Максим, Бобик Богдан, Смутило Юлія, Лінкевич Дмитро, Іванів Анастасія, Стефанишин Богодар, Більський Петро, Довгань Артур, Борейко Юлія розповіли про ті події, декламували поезії – присвяти загиблим Героям.

   Олійник Галина, Майданик Оксана, Малаховської Галина разом із своїми синами виконали пісню «Нас весна не там зустріла», музика Олександра Гаркавого на слова Йосипа Строцюка. 

   «Пливе кача» - пісня-реквієм прощання за загиблими учасниками Революції Гідності прозвучала у виконанні  Заяць Ольги і Біланик Анастасії.

Своїми спогадами про події на Майдані з присутніми поділився Катернюк Олександр, який з тривогою, зі слізьми на очах згадував про буремні дні на київському Майдані і звернувся до присутніх із закликом не забувати про героїв Небесної Сотні, допомагати захисникам України, учасникам АТО на Сході.

Своїми переживаннями про пам’ятні  події на Майдані поділилася з присутніми автор поетичних присвят Ольга Кухта, медична сестра Товстенської лікарні, яка читала власні вірші на цю тему.

Парох церкви святого Архистратига Михаїла, декан Товстенського деканату УКГЦ о. Ігор Леськів у своєму духовному слові наголосив на важливості родинного виховання дітей та молоді. Словами молитви закликав до пам’яті про загиблих і до співпереживання, молитовної підмоги сучасникам – захисникам України.

У бібліотеці діє книжкова виставка «Молодою кров`ю хрестилася воля», на якій представлено книги, газетні статті, а також листівки, що роздавались у ті пам’ятні дні на Майдані у Києві, які подарував до бібліотеки активний учасник подій Олександр Катернюк.

Хвилиною мовчання пом’янули присутні загиблих борців за волю України, запалили свічі пам’яті.

Захід завершився спільним виконанням Гімну України.

Велично і заклично звучали слова:

Небесна Сотня - герої незборені,

Найкращі, найвідважніші  сини,

      Яскравим сяйвом в небі засвітились,

    Щоб інші  мріяли, любили і жили…

Переглядів: 906 | Додав: zalladm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz