Четвер, 28.03.2024, 16:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Вересень » 7 » До невмирущих джерел творчості Івана Франка
15:35
До невмирущих джерел творчості Івана Франка

 

 Іван Франко. Він був світлом для свого народу. Видатний український письменник,  поет, публіцист, перекладач, учений, фольклорист, історик,  громадський і політичний діяч – він був обраний дійсним членом Празької Академії наук, а також почесним доктором Харківського університету. Це була людина енциклопедичних знань, яка володіла 14 мовами. Каменяр духовності нашого народу.

З нагоди 160-річчя від дня народження  І Франка та 100-річчя від дня його смерті в нашій бібліотеці  проведено низку заходів, з метою вшанування пам'яті видатного письменника. Були відкриті в читальному залі і на абонементі для дорослих книжкові виставки: «Правда про життя, творчість і життєве кредо поета», «Каменяр у царстві духу», «Франківкіана в діаспорних виданнях».

На абонементі для дітей організована книжкова виставка: «Іван Франко -  дітям». Для наших найменших читачів  проведено літературне читання: «Казкові барви Івана Франка», під час якого юні користувачі з допомогою бібліотекаря абонементу для дітей Галини Смутило ознайомились з творчістю Каменяра, послухали його казки і вірші,  відповіли на запитання міні - вікторини «Лис Микита і не тільки.»

Для молоді проведено міні - розповідь «20 маловідомих фактів з життя Івана Франка» та Інтернет – подорож «Іван Франко: завжди сучасний, завжди актуальний».

Завершився цикл заходів літературною розповіддю «Франко – наш найкращий провідник, ясне сонце на українському небі..». Ведучі   розповіли  про  основні віхи із життя Каменяра, про його нелегкий  шлях життєвий, досягнення та  енциклопедичні  знання.  Поезію  Франка  читали не тільки працівники    бібліотеки,  але й  активні  користувачі: Заяць Максим, Скалат Андрій,  Смутило Юля, які вплели Франкові твори до поетичного віночка.

Огляд літератури «Іван Франко – митець українського слова» провела бібліотекар абонементу для дорослих Галина Заяць.

Переглядів: 1187 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz