Четвер, 25.04.2024, 17:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Травень » 18 » Книга просить на гостини, бо у неї іменини
12:55
Книга просить на гостини, бо у неї іменини

"Хтось мудрий сказав, що книги – це кораблі думок, що мандрують від покоління до покоління. Кораблі – книги виходять зі своїх гаваней і линуть в океан, більшість із них навіки губиться в туманах, інші повертаються… Інші курсують від порту до порту, від покоління до покоління."

Ю. Мушкетик.

Гавань,  в якій живуть книги - є бібліотека. З цього порту мандрують вони до дитячих душ, даруючи їм  незабутні пригоди і різноманітні знання. Допомагають поринути у світ мрій за допомогою казок і віршів, оповідань, повістей і романів. Адже, як сказав  Е. Хемінгуей: «Всі хороші книги схожі в одному, - коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться.»

Під час Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги, який проводиться  щороку у березні місяці в нашій бібліотеці,  діти мали можливість помандрувати  дивовижним, неосяжним всесвітом цікавих книг! Завітавши в бібліотеку, вони могли ознайомитися з виставками:

Виставкою - екскурсією «Будеш книги ці читати, все на світі будеш знати". Ця виставка привернула увагу юних ерудитів і мала на меті допомогти їм в навчанні.

Виставка – подорож «Цей дивовижний підводний світ», дала змогу поринути в  глибини  морів та океанів за допомогою книг, дізнатися про тварин, які живуть в них, потримати в руках справжню морську зірку і послухати як шумлять морські мушлі.

Виставка – хобі «Є у мене на руці жваві пальчики - митці» -  презентація виробів наших маленьких читачів - майстрів. Їх малюнки на папері і на склі, вишивка,  поробки з паперу, дерева, пластиліну, ниток зробили нашу бібліотеку яскравою і  затишною.

Також зацікавили користувачів - дітей і постійно діючі виставки:

Галерея фотосвітлин «Товсте. Фотогалерея часу», на якій представлені фотографії нашого селища у різні роки;

Краєзнавча виставка «Мій край - перлина в Божій скрині» - презентація друкованих видання про наш край;

Виставка – цікавинка «Книга просить на гостини, бо у неї іменини» дає можливість ознайомитися з книгами – ювілярами 2016 року.

Тиждень дитячої та юнацької книги розпочався оглядовою екскурсією «Знайомство з бібліотекою» для учнів 1- 3 класів. На екскурсії  діти з цікавістю слухали розповідь про призначення абонементу  та читального залу в бібліотеці; що таке каталог і як з ним працювати.

Упродовж  Тижня відбулося багато яскравих заходів, але найбільше зацікавила  дітей мовознавча гра «Кришталеві краплини слова» для учнів 5-6 класів.

Проводились бесіди про рідну мову і про походження коренів українського слова.

Учні 6 – Б класу зачитали вірші про нашу рідну мову відомих поетів Тараса Шевченка, Лесі Українки, Максима Рильського та інших.

Були проведені конкурси: «Дивосвіт запитань», «Загадки про мову», «Лабіринт мудрослів`їв», «Прямо і влучно», «Незвична математика», «Загадки – жарти», «Допиши віршика», «Відшукай своє ім`я».

Sport – time «Цікаві факти про футбол» став захоплюючим відкриттям для учнів 6 – 8 класів, що є любителями найпопулярнішої спортивної гри в світі. Цікаві факти про футбол перепліталися з ознайомленням із  футбольними кричалками і розповідями про команди  і футболістів нашого краю.

Українознавча мозаїка «Вишита колоссям і калиною, вигойдана співом солов’я, звешся величаво – Україною, земле зачарована моя!» була проведена для учнів початкових класів. Символіка – своєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи.  Українці мають свої традиції, які споконвіку шанують і бережуть - це батьківська хата, материнська пісня, святий хліб, вишитий рушник, червона калина, зажурена верба, хрещатий барвінок, дивовижна писанка, вірний своєму краю лелека. Діти відкрили  світ українських  символів і  оберегів, пізнали їх значення. Вони  розповіли легенди, які знають.

Продовжив тему українських символів  Інтернет – вернісаж «Подорож до 7 чудес України» для учнів 8-9 класів.

Літературна галявина усмішок «І жарти, і смішки, і правди трішки», для наших наймолодших читачів – дошкільнят, була переплетена веселими історіями, цікавими загадками і жартами. Діти надзвичайно емоційно відгадували загадки.

Завершився Тиждень подорожжю енциклопедичними виданнями «В енциклопедії ти слово запроси – знайдеш країни і усі часи» для учнів 8-9 класів.

Переглядів: 640 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz