Четвер, 28.03.2024, 20:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 15 » На шляху до Шевченка
17:01
На шляху до Шевченка

Стоїть задумавшись на кручі,

Мов хоче знов заговорить,

Стоїть і слуха як ревучий

У синє море води мчить.

Він до свободи завжди линув,

Не раз в кайданах побував,

Та не злякався і не кинув

Того, за що він воював.

 

Весна подарувала світові величну Людину, душу українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Він був генієм, мислителем, пророком, але найбільше  був твоїм сином, Україно. Все життя проніс Великий Кобзар любов до України в своїх віршах, картинах, піднісши духовну велич і красу нашого народу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.

З нагоди відзначення 203-ої річниці від дня народження  поета, художника та мислителя до Товстенського стаціонарного відділення для постійного та тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завітали бібліотекарі селищної бібліотеки  Ольга Бензар, Галина Заяць і Галина Смутило, які спільно з працівниками центру Осадчою Марією і Білоногою Юлією провели шевченкіські читання «Ти дав нам силу рвать кайдани і волю кров’ю окропить, твоє ім’я не перестане і нашим правнукам служить.»

Розповіді про життя поета переплітались із декламуванням  його віршів.

Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою: «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон.»

Переглядів: 428 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz