Четвер, 28.03.2024, 22:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 28 » Осередок нашої духовності
14:59
Осередок нашої духовності

«Просвіта» -  один із символів України. Вона засіяла зернами українського духу серця українців і дала надію на відродження нашої нації в часи поневірянь.

Товариство «Просвіта» — громадська організація, утворена 8 грудня 1868 року у Львові. Очолив її  Анато́ль Вахня́нин — український громадсько-політичний діяч, композитор, педагог і журналіст, з метою піднесення національної свідомості українського народу.

     «Просвіта» поширювала свою діяльність на всі українські землі. Товариство сприяло формуванню національної свідомості, патріотизму.  Відкривались бібліотеки, друкарні, книгарні, народні театри, кінотеатри, музеї, проводились публічні читання, упорядковувались українські школи.

     На відзначення 150-річчя утворення Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Шевченкав у Товстенській бібліотеці підготували історичну довідку «Могутні крила Просвіти».

     Працівники бібліотеки розповідали користувачам книгозбірні про історію створення товариства «Просвіта» і її значення для української нації, про відродження діяльності в часи незалежності.

     Присутні мали можливість ознайомитися з матеріалами, які експонувались на книжковій виставці ««Просвіта» - незгасимий смолоскип українців».

     Більше дізнатись  про історію і діяльність «Просвіти»  у Товстому можна на сайті  бібліотеки в розділі «Наше рідне селище».

Переглядів: 241 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz