Вівторок, 19.03.2024, 05:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Грудень » 15 » Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.
13:20
Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.

Тихою, щирою поминальною молитвою увійшла в наші душі Хвилина Скорботи в Україні, як дань людської пам’яті про замордованих голодом і померлих українців у 20 -х, 30-х роках, та у 1947 році.

Близько 10 мільйонів невинних душ прийняла рідна земля. Багато років знесилена, змордована, залякана жорстоким режимом, вона берегла тайну їх смертей.

Для ознайомлення читачів з трагічними сторінками історії України, працівники бібліотеки провели  годину скорботи на тему: «Пекельні цифри і слова…».

Була організована книжкова виставка «Людської пам’яті свіча хай запалає».

     Бібліотекар абонементу для дорослих Галина Заяць розповіла присутнім про ті "лихі роки", прочитала уривки з споминів тих, хто вижив, а  бібліотекар абонементу для дітей Галина Смутило провела огляд літератури "Пам`яті незгасна свіча".

    На завершення заходу до присутніх звернулася завідувач Товстенською бібліотекою – філією Ольга Бензар зі словами: «Тож запалімо поминальні свічі, поставмо їх у кожному вікні. Хай у кожній оселі, у кожній родині старий і малий схилить голову перед пам'яттю невинно убієнних голодом, уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед образом Божим. Це - знак нашої пам'яті. Це -святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це - світло очищення задля нашого майбутнього. Ми живемо. Живе наш народ. Так буде завжди.»

Переглядів: 410 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz