Середа, 24.04.2024, 17:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 19 » Розкриваючи книгу, відкриваємо світ
14:30
Розкриваючи книгу, відкриваємо світ

В історії черпаємо мудрість, в поезії – політ думки і дотепність, у математиці – принциповість і точність, у філософії – мораль і серйозність, у логіки і риторики – вміння сперечатися. І всі ці знання об’єднує одне прекрасне поняття, ім’я якому – Книга.

Сила книги - безмежна. Протягом усього життя ми звертаємось до книги. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи і життя. Книга – мудрий друг, який, не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди і подорожі, про навколишній світ, про різні чудеса.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Це знають дорослі, і знають це діти - книжкова країна - найкраща у світі» завітав і до нашої бібліотеки. Під час весняних канікул юні читачі мали можливість мандрувати всесвітом цікавих книг.

На виставці – хобі «Часу ми не гаємо – майструємо і відпочиваємо» презентували вироби маленькі користувачів нашої бібліотеки. Іграшки і поробки, яскраві малюнки на папері та склі демонстрували і коментували їхні автори та виконавці.

Знайомлячись із книгами на виставці цікавинок «Книги – довгожителі нашого фонду», читачі бібліотеки мали можливість дізнатись які книги читали колись їхні батьки, бабусі та дідусі.

У бібліотеці проводились цікаві масові заходи для дітей.

Під час проведення книжкової подорожі «Казок країна чарівна у гості вас чекає» для учнів 4 - 5 класів, працівники бібліотеки допомогали дітям побувати у казковій країні, зустрітися з улюбленими героями, відповісти на запитання вікторин: «Казочко, а хто тебе написав?», «Герої сховалися між сторінками», «Чиє це?», обговорити прочитане.

Завідувач бібліотекою Ольга Бензар для учнів 8 - 9 класів організувала подорож довідковими виданнями: «Словник – маяк у бурхливому книжковому морі», який проведено під девізом: «Я тобі відкрию світ – тільки вивчи алфавіт. Помічник, не витівник, мудрий вчитель твій - Словник».

 

Читачі бібліотеки знайомились із виставкою книг: «Довідкова література - твій друг і помічник», взяли участь у міні – конкурсах: «Запитай у словника», «Скажи одним словом», «Спритний перекладач».

Про найвідоміші сузір’я і планети сонячної системи учні 6-8 класів дізнались під час організованої для них сторінки - інформінки «Зіркове небо нас таємницями манить».

Цікаві вірші, веселі загадки, конкурс гуморесок підняли настрій усім учасникам літературної галявини усмішок: «Для всіх, кому любий сміх». Українці завжди були щедрими на гумор і сатиру - народні гуморески, жарти передають нам досвід багатьох поколінь.

Зооцікавинку «Торбинка цікавинок про різних тваринок» для наймолодших читачів – дошкільнят провела бібліотекар абонементу для дітей Галина Смутило. Під час цього заходу діти щиро розповідали про кумедних звірят, відгадували хитромудрі загадки,наводили приклади із життя домашніх улюбленців і неймовірних історій, які вони спостерігали.

Інформаційних технологій входять швидкими темпами у наше життя. Веб - перегляд «Корисна павутинка для школярів» сприяв читачам у ширшому ознайомленні з новітніми технологіями. Під час проведення заходу присутні дізналися про цікаві сайти, про небезпеки, які існують в Інтернеті, і як поводитись в кіберпросторі.

Заходи у бібліотеці організовували не тільки бібліотекарі, але й самі читачі, які були й активними учасниками.

 

 

Переглядів: 389 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz