Субота, 20.04.2024, 01:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2019 » Січень » 31 » ЗГАДАЙМО ЮНІСТЬ,ЩО ГОРІЛА В КРУТАХ
16:43
ЗГАДАЙМО ЮНІСТЬ,ЩО ГОРІЛА В КРУТАХ

 

    29 січня 2019 року виповнюється 101 рік з часу бою на станції Крути між військовими підрозділами Української Народної Республіки та російською більшовицькою армією під командуванням М.Муравйова. Бій під Крутами був одним з етапів неоголошеної війни Радянської влади проти незалежної України у 1917-1920 роках,саме там у 1918 році відбувся бій,що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

      Цього дня у Товстенській селищній раді проведено історичну годину «Згадаймо юність, що горіла в Крутах».

      Про події тих далеких років розповідає книжкова виставка «Крути: наша слава, наша історія». Особливістю бою під Крутами є те,що в ньому на захист Української Народної Республіки стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи супроти ворога, який мав багаторазову чисельну перевагу. Зараз повторюється історія столітньої давнини. Знову незалежність, знову ейфорія перемоги і знову загроза зі Сходу. Але ми віримо,що спільними зусиллями ми поборемо ворога. Що більше не буде ані нової Небесної Сотні, ані нових Крут, більше не проливатиметься українська кров.

      Бій під Крутами- це біль, це втрати, але це не поразка. Це - звитяга: як історичний факт, як історична правда, як національна істина.

Переглядів: 457 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz