П`ятниця, 29.03.2024, 02:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

 

"... Буде Майдан стояти 10 років, чи завтра його розберуть на сувеніри - не так і важливо, тому що речі, за які він боровся - в кожному з нас. Майдан - це не плакати, барикади, покришки і коктейлі, Майдан - це ми, ті люди, які носять його ідеї і готові за них боротись, відстоювати їх навіть ціною власного життя".
                                   Андрій Юркевич
 

    

     Герої не вмирають! Цими словами Україна проводжає в останню путь своїх найкращих синів  та дочок. Тих, для кого "справедивість", "свобода", "Україна" були не просто словами, а сенсом їх життя. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ.

    ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: librarytovste | Дата: 15.12.2016 | Коментарі (0)

Англійська мова – перша міжнародна,

Престижна, видатна та дуже модна.

    

     Ще кілька років тому англійська мова сприймалася всіма, як іноземна. Але з плином часу роль англійської мови зросла настільки, що тепер її вважаєть у світі міжнародною. Англійській мові належить важлива роль у майже всіх сферах життя. Оцінити важливе значення англійської мови, без усякого сумніву, дуже складно. Кожна людина, яка прагне побудувати кар'єру, розширити межі свого спілкування, черпати новітню інформацію з першоджерел, відкрити нові життєві перспективи і, врешті-решт, урізноманітнити своє життя,  зробити його більш цікавим - повинна знати англійську мову.

     Протягом року в читальному залі бібліотеки діяла книжкова виставка "Do you speak English",  на якій представлені книги на ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Додав: librarytovste | Дата: 15.12.2016 | Коментарі (0)

 

Книги розумні спокійно живуть

У тихій величній світлиці,

А двері широкі, відкриті ведуть,

До знань золотої скарбниці.

        Важливе значення в діяльності бібліотеки мають бібліотечні уроки. Вони дають  можливість знайомитись користувачам з джерелами самостійного вибору книг, з довідково-бібліографічним апаратом.

        Для учнів третіх класів проведено бібліотечний урок: «Бібліотечні каталоги і картотеки»

        Завідувач Товстенською бібліотекою – філією Ольга Бензар провела екскурсію у бібліотекою, розповіла про правила користування книгами,  ознайомила учнів з  каталогами і картотеками, наголосивши на важливості умінь с ... Читати далі »

Переглядів: 392 | Додав: librarytovste | Дата: 15.12.2016 | Коментарі (0)

Тихою, щирою поминальною молитвою увійшла в наші душі Хвилина Скорботи в Україні, як дань людської пам’яті про замордованих голодом і померлих українців у 20 -х, 30-х роках, та у 1947 році.

Близько 10 мільйонів невинних душ прийняла рідна земля. Багато років знесилена, змордована, залякана жорстоким режимом, вона берегла тайну їх смертей.

Для ознайомлення читачів з трагічними сторінками історії України, працівники бібліотеки провели  годину скорботи на тему: «Пекельні цифри і слова…».

Була організована книжкова виставка «Людської пам’яті свіча хай запалає».

     Бібліотекар абонементу для дорослих Галина Заяць розповіла присутнім про ті "лихі роки", прочитала уривки з споминів тих, хто вижив, а&n ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: librarytovste | Дата: 15.12.2016 | Коментарі (0)

Нещодавно Товстенська бібліотека поповнила свій фонд унікальною книгою, придбаною за власні кошти працівників бібліотеки:

Зелінський, А. Соняхи. Духовність на час війни. /А. Зелінський. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015 – 128с.:іл.

Ця книжка, написана військовим капеланом, який постійно здійснює своє служіння в зоні АТО, стоїть пліч-о-пліч із тими, про кого пише, підтримує їх і проводжає в останню путь. Вона – про друзів і для друзів, а тому написана з любов&rsquo ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: librarytovste | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

Загони хлопців найдорожчих, загони хлопців золотих,
Нащадки славних запорожців, повстанців вічно молодих,
...Щоб зберегти народу волю, щоб процвітав наш край завжди...
Вам, українськії герої, за подвиг слава на віки!
Петро Шмігельський

З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрови Пресвятої Богородиці з іконою її Покрови. А з 2005 року в Україні офіційно святкуються річниці створення УПА, саме в цей день, адже вважали Покров Пресвятої Богородиці і своїм захистом.  Тому й не дивно, що Президент України Петро Порошенко Указом від 14 жовтня 2014 року № 806/2014, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: librarytovste | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

Люди похилого віку -
Мудрості стигла пора,
Спогадів митті без ліку,
Роки по вінця добра -
Праведно й щиро прожиті!

Непомітно вступила у свої права осінь. І саме восени, коли на деревах золотіє листя, відзначають Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана.

Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія та оптимізм – нерозривний місток, який з’єднує покоління.

В цей день завітали в  Товстенське стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання багато гостей.

Відкрила захід завідувач Товстенською бібліотекою – філією Ольга Бензар, яка щирими словами привітала присутніх в залі і від працівників бібліотеки подарувала квітучий вазон.

Учні Товстенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів привітали людей похилого віку і запронувал ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: librarytovste | Дата: 06.10.2016 | Коментарі (0)

Цього року виповнюється 125 років з дня народження геніальної письменниці, яка назавжди змінила літературу і стала некоронованою королевою детективного жанру.

Агата Мері Кларіса Крісті (Міллер) — англійська письменниця, найвідоміший автор детективів. Народилася 15 вересня 1890 року в Торквєє, графство Девон, Англія. Її освітою займалася мати, тому Агата була дуже «домашньою» дитиною.

З початком Першої світової війни Агата Міллер працювала медсестрою у військовому госпіталі. Саме тоді, в перервах між чергуваннями, вона і почала писати детективи.

У найпершому романі – «Таємничий злочин в Стайлсе», що вийшов у світ тільки в 1920 році, - з`явився головний герой, приватний детектив Еркюль Пуаро, ексцентричний і самозакоханий бельгієць. Пуаро був героєм 25 романів письменниці.

Іншою героїнею багатьох розповідей і романів Агати Крісті була міс ... Читати далі »

Переглядів: 428 | Додав: librarytovste | Дата: 06.10.2016 | Коментарі (0)

 

 Іван Франко. Він був світлом для свого народу. Видатний український письменник,  поет, публіцист, перекладач, учений, фольклорист, історик,  громадський і політичний діяч – він був обраний дійсним членом Празької Академії наук, а також почесним доктором Харківського університету. Це була людина енциклопедичних знань, яка володіла 14 мовами. Каменяр духовності нашого народу.

З нагоди 160-річчя від дня народження  І Франка та 100-річчя від дня його смерті в нашій бібліотеці  проведено низку заходів, з метою вшанування пам'яті видатного письменника. Були відкриті в читальному залі і на абонементі для дорослих книжкові виставки: «Правда про життя, творчість і життєве кредо поета», «Каменяр у царстві духу», «Франківкіана в діаспорних виданнях».

... Читати далі »

Переглядів: 1188 | Додав: librarytovste | Дата: 07.09.2016 | Коментарі (0)

У фондах Товстенської бібліотеки – філії є багато видань Івана Франка і про творчість Великого Каменяра. На особливу увагу шанувальників Франкового слова заслуговують діаспорні видання. На тематичній полиці, яка оформлена у бібліотеці є книги:

Франко, І. Вибір із творів. – Нью – Йорк – Париж, 1965 – 394c.;

Franko. I. The master`s jests./ I. Franko. - New York – Paris – Sidney – Toronto, 1979 – 134c.  [ Франко, І. Панські жарти. – Нью – Йорк – Париж – Сідней – Торонто, 1979 – 134c.].

Літературознавчі видання доповнюють відомості про письменника:

Іван Франко: збірник доповідей для відзначення 110 – річчя смерти І. Франка. Ч.1. – Нью – Йорк – Париж– Торонто, 1967 – 201c.;

Іван Франко: збірник доповідей для відзначення 110 – річчя смерти І. Франка. ... Читати далі »

Переглядів: 454 | Додав: librarytovste | Дата: 01.09.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 18 19 »
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz