Четвер, 28.03.2024, 20:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2020 » Березень » 10 » «Кобзар» - то найглибша криниця, з якої людина черпає життя
15:47
«Кобзар» - то найглибша криниця, з якої людина черпає життя

Ми знаєм, що творці не помирають,

У кожного із нас в душі вони живуть.

Я «Кобзаря» сторінки знов читаю,

І розумію – тут на мене ждуть.

Богдана Антемюк

     Поетична спадщина Тараса Григоровича Шевченка вже давно переросла національні межі й увійшла до скарбниці надбань світової літератури. Олесь Гончар писав, що правда «Кобзаря», як правда Святого Письма, для людства ніколи не постаріє, не погасне. Шевченко відкрив світові Україну, розкрив її душу, героїчні і трагічні сторінки її історії, провістив неминучу свободу і «добру славу, Славу України» в історичній перспективі.

    З нагоди 180-ти річчя першого видання збірки «Кобзар» та 155-річчя останнього прижиттєвого видання «Кобзаря» в читальному залі відкрита виставка однієї книги ««Кобзар» - книга правди». На виставці представлені видання «Кобзаря» різних років, які є у книжкових фондах нашої бібліотеки.

     " Кобзар" – це знак Шевченка. І для багатьох людей " Кобзар" – одна з найбільших книг. Книга, яку не тільки українець, а просто людина, що має велике серце, смак до життя, до літератури, читатиме й читатиме, постійно до неї повертатиметься. " Кобзар" не можна раз прочитати і забути. Якась дивовижна енергія знаходиться в одній книжці, адже це не просто книга – це історія, скарбничка українського народу.

Переглядів: 211 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz