Середа, 01.05.2024, 16:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2021 » Листопад » 27 » Горить свіча і хліб лежить, і пам'ять полум’ям горить
19:01
Горить свіча і хліб лежить, і пам'ять полум’ям горить

 

Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932-1933 років, історія не знає. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. Без болю не згадати страшні муки і переживання українського народу в 1932- 1933 роках. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передаватися спогади про тих, які залишили життя земне у пекельних муках.

Не було тоді ні війни, ні суші, ані потопу. А була тільки зла воля одних людей проти інших. У результаті Голодомору 1932-1933 років, за різними оцінками, загинули від 3 до 7 млн осіб: щохвилини Україна втрачала 17 своїх дітей, щогодини — близько тисячі, щотижня — близько 25 тисяч.  Також за даними слідства було визначено, що втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі осіб.

У відділенні стаціонарного догляду КУ"Центру надання соціальних послуг" Товстенської ОТГ  була проведена година пам'яті "Скорботна Свічка Пам’яті Святої" за участі працівників місцевої бібліотеки Ольги Бензар та Смутило Галини. Бібліотекарі  назвали історичні факти, які увійшли в історію та передали всю глибину трагізму приречених на смерть людей. Присутні мали змогу переглянути книжкову виставку: «Від голоду вмирали не один місяць... Смерть від голоду немилосердна смерть».

Підопічні відділення ділилися своїми спогадами тих жахливих часів. На завершення усі присутні  запалили свічку пам'яті та помолилися за всіх тих, хто загинув під час голодомору.  

Переглядів: 139 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz