П`ятниця, 03.05.2024, 15:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2020 » Жовтень » 23 » Казковий світ Джанні Родарі
14:18
Казковий світ Джанні Родарі

Сьогодні 23 жовтня виповнилося 100 років від дня народження одного з найвідоміших дитячих письменників ХХ століття Джанні Родарі.

Джaнні Франческо Родарі народився 23 жовтня 1920 року в маленькому містечку Оменья (Північна Італія) у родині пекаря. Його батько помер, коли Родарі було лише десять років. Родарі і його два брати, Чезаре і Маріо виховувалися матір'ю в її рідному селі у провінції Варезе. Після закінчення школи Джанні вступив до семінарії, провчився там три роки і здобув диплом учителя. У віці сімнадцяти років він уже почав викладати в початкових класах у селах його провінції. Ще хлопцем Родарі цікавився музикою (вчився грати на скрипці) і також цікавився літературою . 1939 року Родарі вступив на навчання до Міланського університету.

       Під час Другої світової війни Родарі був звільнений від призову до армії з причини його поганого здоров'я. Брав активну участь в італійському русі Опору.

1948 року Родарі почав працювати журналістом у виданні італійської компартії «Уніта» і водночас розпочав писати оповідання для дітей. 1950 року він був призначений редактором нового італійського щотижневого дитячого журналу «Піонер», на шпальтах якого в 1951 року Родарі опублікував свої перші твори: «Книжка веселих віршів» і "Пригоди цибуліно".

       У 1966—1969 роках Родарі працював над спільними проєктами з дітьми. 1970 року за внесок до дитячої літератури був нагороджений Премію Ганса Хрістіана Андерсена, що зробило його одним з найвідоміших італійських дитячих письменників. Його твори почали перекладати на багато мов світу.

     У 1980 році в Римі, під час операції, Джанні Родарі помер.

     Ознайомитися з книгами Джанні Родарі наявними в фонді нашої бібліотеки можна на книжковій виставці «Планета казок Джанні Родарі»

     Його твори  наповнюють яскравими барвами світ дитинства і їх просто неможливо забути! У його казках вирує справжнє життя, вони вчать дітей розрізняти Добро і Зло та прагнути до кращого.

Переглядів: 150 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz