П`ятниця, 03.05.2024, 14:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2020 » Листопад » 18 » Народжені вмерти за Батьківщину – залишаються жити у віках
14:33
Народжені вмерти за Батьківщину – залишаються жити у віках

Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа – частинка твого «Я».

Красою правди у святім двобою

 Понад Майданом сонця лик сія…

Є нація! Хай знають всі у світі:

Ми є! Народ піднявся із колін!

І переможно сонце правди світить,

Співає гордо наш Державний Гімн.

          21 листопада незвичайний день в історії нашої країни. В цей день   відзначається  - День Гідності та Свободи. Свято на честь початку  двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 

          22 листопада 2004 року – початок Помаранчевої революції в Україні, що почався  з загальнонаціональних протестів, мітингів та інших акцій громадянської непокори. Останньою краплею стало оголошення Центральною виборчою комісією результатів другого туру президентських виборів. Через фальсифікації під час голосування і підрахунку голосів Віктор Янукович випередив Віктора Ющенка. Українці тоді вперше вийшли на Майдан і добилися повторних виборів. Через рік, у листопаді 2005 року, Віктор Ющенко заснував свято – День Свободи. Згодом наступним Президентом України став Віктор Янукович, який скасував День Свободи.

           Події 21 листопада 2013 р. – 22 лютого 2014 р в Україні стали безпрецедентними  – народ повстав проти свавілля корумпованої влади. Внаслідок злочинного насильства проти громадян мирний протест перетворився на революційний рух, який призвів до корінних політичних змін, і в першу чергу змін у свідомості українців. Ця революція сталась не лише в політичному житті нашої країни. Вона відбулась в нас самих, в нашій свідомості, в наших серцях, стала початком боротьби нескорених українців за гідність та свободу.

           Цій знаковій події присвячена книжкова виставка « Майдан. Простір гідності, свободи і єднання », яка організована в читальному залі нашої бібліотеки. Видання представленні на виставці розповідають про  перебіг Помаранчевої революції,  Революції Гідності, про героїв «Небесної Сотні, також  представлені книги, присвячені російсько-українському протистоянню на Сході України, долям звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій.

            Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Переглядів: 142 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz