Середа, 24.04.2024, 06:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2019 » Січень » 25 » 22 січня - День Соборності
17:30
22 січня - День Соборності

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День  Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською  Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української  народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Мабуть, не випадково вказаний день збігався з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради , згідно з яким УНР проголошувалась самостійною,незалежною державою. Отже, він мав стати днем подвійного всенародного свята - Незалежності й Соборності.

Саме  тому значення  Свободи,як невід’ємної  складової незалежної   України набуває особливого змісту і стає нерозривно пов’язаним з Соборністю наших земель. У читальному залі бібліотеки представлена книжкова виставка –«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна.»,яка висвітлює українську мрію про єдність,свободу і незалежність.

Нехай же наша спільна діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини,на добробут і розквіт духовності народу.

Переглядів: 333 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz