П`ятниця, 26.04.2024, 07:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 26 » Чарівні звуки, рідне слово–моя сердечна українська мова
15:15
Чарівні звуки, рідне слово–моя сердечна українська мова

О мово рідна! Ти чудова!

Мов теплий подих вітерця.

В тобі чарівне кожне слово,

Бо заворожує серця!

Українська мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їх батьків, дідів і буде також мовою їх дітей. Ми щиро віримо, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято, до календарів усього світу воно ввійшло тільки в 1999 році, а починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначається і в Україні.

Тому саме цього дня ми зібралися у Товстенській бібліотеці, щоб сказати слова-освідчення, слова вдячності рідній мові, яка серед 6 тисяч мов посідає 26 місце за поширеністю у світі.

Мовознавча подорож «У мови є і серце, і уста, і є ім’я красиве - Україна », проведена працівниками бібліотеки Галиною Смутило І Ольгою Бензар, мала на меті розповісти про роль української мови в сучасному світі, адже саме ми задля прийдешніх поколінь повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші предки. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

Учні сьомого класу декламували вірші, у яких оспівували красу української мови. Їх виступи перепліталися з переглядами відеороликів.

Присутні мали можливість ознайомитися з книгами, які були представлені на книжковій виставці: «Люблю тебе, рідна мова, в тобі захована душа»

Хочеться, щоб ми усі полюбили українську мову і ніколи не цуралися її. Щоб вона завжди жила в серці кожного українця.

Переглядів: 321 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz