Четвер, 25.04.2024, 20:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2018 » Січень » 26 » Герої Крут – для нащадків взірець
13:02
Герої Крут – для нащадків взірець

В серцях людських не вмерли Крути,

Вони проклали у майбутнє шлях,

Щоб гордо майорів навіки

Жовто-блакитний України стяг.

Було їх триста, тільки триста

Героїв - українських соколят.

Марія Коломий

     29 січня 1918-го. Сто років тому відбулася подія, яка сколихнула всю Україну і набула для нашого народу символічного значення. Триста українських юнаків пішли в безсмертя на станції Крути. Молоді герої показали приклад відданості, мужності і незборимості духу. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

До сторіччя бою під Крутами в бібліотеці проведена історична година «Крути – честь і трагедія України» для учнів Заліщицького ВПУ.

    Ведучі заходу - завідувач Товстенської бібліотеки - філії Ольга Бензар та бібліотекар абонементу для дорослих Галина Заяць, читці - учні Товстенської ЗОШ І-ІІІ ступеня: Аріана Нагуляк, Ілона Петенко, Володимир Пастух, Анастасія Денис розповіли про трагічні події, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути. Звучали поезії - присвяти, демонструвались відеосюжети, присвячені памятній, героїчній події історії України.

 

     Присутні мали можливість ознайомитися з книгами, які були  представлені на книжковій виставці «Згадаймо юність, що згоріла в Крутах».

     На завершення заходу вшанували пам'ять героїв Крут хвилиною мовчання.

Переглядів: 429 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz