П`ятниця, 29.03.2024, 16:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2020 » Січень » 28 » Голокост: злочин проти людства
16:52
Голокост: злочин проти людства

   

 27 січня Україна разом з усім цивілізованим світом згадує трагічні події Голокосту, коли під час Другої світової війни через національну, расову, релігійну нетерпимість нацистами були позбавленні життя однієї третини євреїв і незліченну кількість представників інших національностей.

     До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту бібліотекарі Товстенської бібліотеки та працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Заліщицького району провели історичну годину: «Свіча Голокосту не згасне» присвячену до 75-річчя звільнення концтабору Аушвіц – Біркенау в Освенцімі.

     Бібліотекарі у своїй бесіді згадали про кількість жертв Голокосту, про криваві події Другої світової війни. Присутнім презентували перегляд уривків документальних фільмів про концтабір смерті «Аушвіц», та «Бабин Яр», спогади людей, які вижили у ті страшні роки.

     Жителька віділення стаціонарного догляду територіального центру Катеринюк Стефанія поділася своїми спогадами про нищення євреїв під час Другої світової війни у її рідному селі Мухавка Чортківського району.

     Присутні мали можливість ознайомитися з книгами, які були представлені на книжковій виставці: «Голокост: історія і застереження».

     Пам'ять про найтяжчий гріх і злочин – проти людяності – повинна жити заради того, щоб більше нікого знову не повторилися подібні трагедії, які прокотилися Україною й світом у минулому столітті.

Переглядів: 175 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz