П`ятниця, 29.03.2024, 01:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2017 » Грудень » 27 » Храмове свято з Архієпископом і Митрополитом
13:14
Храмове свято з Архієпископом і Митрополитом

 

21 листопада, у величний день Святого Архистратига Михаїла в Товстому панувала особлива духовна аура. В храмі Архистратига Михаїла вшанували велике торжество Церкви – Собор Святого архистратига Михаїла й інших безтілесних сил.

В цей день на свято, що є престольним празником, завітав, щоби привітати громаду з величним торжеством високоприосвященний Владика, Архієпископ і Митрополит Івано - Франківський Володимир, який очолив Архієрейську Службу Божу.

Кир Володимир – наш земляк: проживав зі своїми рідними у селі Летяче, навчався і закінчив Дорогичівську середню школу. Після закінчення підпільної семінарії, 27 травня 1982 року отримав ієрейські свячення.

Через усе своє життя ревно сповідує духовний пастир велику обітницю служіння Богові і Церкві. У часи підпілля о. Володимир Війтишин здійснював душпастирську діяльність у багатьох місцевостях Тернопільщини та Івано-Франківщини. Разом з декількома священиками, під проводом Владики Павла Василика, підписав заяву про вихід УГКЦ з підпілля. Був членом делегації до Москви за легалізацію підпільної УГКЦ.

Після виходу УГКЦ з підпілля продовжив вивчати богослов’я: навчався в Івано-Франківському теологічно-катехичному духовному інституті, відтак – у Люблінському католицькому університеті, де в 2002 році отримав ліцензіат з пасторальної теології.

З 1990 року – парох і декан Тлумача, на різних посадах у Коломийсько-Чернівецькій Єпархії.

12 липня 2011 року іменований та інтронізований на Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського.

Цьогоріч Архієпископ Кир Володимир здійснив відвідини рідних йому місць: побував на зустрічі зі своїми однокласниками – випускниками школи у Дорогичівці, а також молився разом із вірянами у товстенському храмі.

Зі щирими словами вдячності вітали Митрополита діти і молодь, дорослі парафіяни і духовні отці. На Святій Літургії Архієпископу Володимиру співслужили студенти-семінаристи з Івано-Франківська, молились отець Ігор Леськів – парох церкви Архистратига Михаїла, декан Товстенського деканату УГКЦ та отець Степан Війтишин, а також священики-парохи із Буряківки, Головчинців, Лисівців, Поділля, Солоного та отець Іван Сендзюк із Заліщик .

Після Євангельського читання Митрополит Володимир звернувся із проповіддю, в якій підкреслив роль Архистратига Михаїла в історії спасіння. Владика зазначив, що Архистратиг Михаїл – великий ідеал та союзник у боротьбі проти зла і закликав усіх просити цього заступника собі на допомогу у нелегкій боротьбі зі спокусами нашого земного життя.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир привітав священиків храму Ігоря Леськіва і Степана Війтишина із 25-ою річницею душпастирського служіння, бажаючи їм і надалі успіхів та плідної праці, яку вони звершують на духовній ниві у співпраці з Богом.

Надовго залишаться у пам’яті праведні і ласкаві слова духовної науки- проповіді Отця Митрополита, який навчав і щиро радив усім, щоб молитви до Бога знаходили місце в нашому повсякденному житті. Аби заслужити ласку «навернення» та гідного християнського життя. Щоб наблизитись до Господа, утвердитись у вірі, полюбити Церкву, стати кращими людьми і відповідальними членами Церкви Христової.

Не оминув своєю увагою Кир Володимир важливу дату в історії сьогодення – річницю Революції Гідності і закликав до спільної молитви до Господа за жаданий мир та Боже благословення для нашої Батьківщини України, а тому всі помолились Гімн «Боже Великий, Єдиний». Кир Володимир уділив присутнім своє архієрейське благословення.

За традицією престольного празника, на подвір’ї храму відбулось святкове водосвяття, яке звершив Владика Володимир зі священнослужителями. Після чого Архієрей окропив вірян свяченою водою, та очолив обхід довкола храму.

Переглядів: 508 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz