П`ятниця, 26.04.2024, 15:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Хто народивсь для України, той народивсь для боротьби
12:13
Хто народивсь для України, той народивсь для боротьби

Загони хлопців найдорожчих, загони хлопців золотих,
Нащадки славних запорожців, повстанців вічно молодих,
...Щоб зберегти народу волю, щоб процвітав наш край завжди...
Вам, українськії герої, за подвиг слава на віки!
Петро Шмігельський

З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрови Пресвятої Богородиці з іконою її Покрови. А з 2005 року в Україні офіційно святкуються річниці створення УПА, саме в цей день, адже вважали Покров Пресвятої Богородиці і своїм захистом.  Тому й не дивно, що Президент України Петро Порошенко Указом від 14 жовтня 2014 року № 806/2014, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості встановив 14 жовтня державне свято — День захисника України.

До цієї дати в бібліотеці  була оформлені книжкові виставки: «Хто народивсь для України, той народивсь для боротьби», "Сторінки історії розповідають", на яких експонувались книги про Збройні сили України від найдавніших часів до сьогодення.

 Також у бібліотеці є постійнодіюча книжкова виставка: «Герої нашої доби», що знайомить користувачів бібліотеки з  трагічними подіями на Майдані, про Небесну Сотню,  про наших земляків, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, і про тих, хто уже не повернеться на рідну землю.

Бібліотекар абонементу для дорослих Галина Заяць провела  огляд літератури: «І свободи вітер вирвався на волю», для різновікової категорії користувачів.

Переглядів: 484 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz