Четвер, 25.04.2024, 01:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2017 » Квітень » 26 » Книго, друже найкращий у світі, до твоїх сторінок тягнемось ми
12:57
Книго, друже найкращий у світі, до твоїх сторінок тягнемось ми

 

 

 

 

 

 

 

І так усе життя

До книжки йшла

Людина на пораду.

     Книги. Вони, як чарівні двері, що ведуть у світ дитячих мрій. З ними ми подорожуємо, вчимося, пізнаємо світ. Завдяки книгам людина може дізнатись багато цікавого, розширти світогляд, формувати світосприйняття, збагачувати словесний запас. У тих, хто читає, розвивається уява, фантазія, виробляється художній смак. Незважаючи на час технічного прогресу, телебачення та Інтернету, книга залишається містком у світ знань, вірним другом людини. Вона є скарбницею народної мудрості, джерелом корисної інформації.

     Всеукраїнський тиждень дитячого читання „ Книго, друже найкращий у світі, до твоїх сторінок тягнемось ми ” надав можливості для участі в ньому усім тим, кому не байдужа книга. Завітавши до бібліотеки, користувачі могли ознайомитися з  виставками.

     Виставка - панорама «Книга просить на гостини, бо у неї іменини», знайомила з книгами – ювілярами 2017 року.

     Цікавою була і виставка – цікавинка «Гуллівери" та "Ліліпути" нашої бібліотеки».Користувачі мали можливість ознайомитися з найбільшими і найменшими за обсягом та форматами книг, які є у нашій бібліотеці.

       Виставка – хоббі «Ми - художники, митці, власних іграшок творці» розкрила таланти наших читачів. Їх поробки з паперу, ниток, дерева, пластиліну показали, що діти не тільки люблять гратися іграшками, а й вміють їх створювати.

      Зацікавили відвідувачів бібліотеки  заходи, що проводилися впродовж  Всеукраїнського тижня дитячого читання.

     Під час мовознавчої подорожі «Байка розважає й моралі навчає»  учнів 4-5 класів знайомились із  літературним жанром -  байка. Найчастіше героями байок є звірі, рослини, неживі предмети, які дають можливість говорити про вади чи недоліки людей. У них йдеться про серйозні та повчальні речі, вони застерігають людей від помилок.

     Учні 1-3 класів відвідали літературну галявину усмішок «Хай звучить веселий сміх, щоб гарний настрій був у всіх!» Діти декламували вірші, відгадували загадки.

 

Найкраща і найбільш поширена інтелектуальна гра в Європі,  й у цілому світі -  гра в шахи. Є вона одночасно і найстарішою за часом існування. Не дивно, що гра в шахи відіграє велику роль в історії, легендах і переказах. З цікавими прикладами та правилами гри у шахи учні 6-8 класів мали можливість ознайомитися під час проведення сторінки - інформінки «Баталії на чорно-білих клітинках».

     Цікавинки на хвилинку «Мозаїка мудрих слів від А до Я» для учнів 5-6 класів провела завідувач бібліотекою Ольга Бензар. Вона ознайомила присутніх з виставкою «Словник – твій друг і помічник», провела міні – конкурси «Знайди слово в словнику» і «Чи знав ти, що означає це слово?».

     Проведена також  для учнів 8-9 класів подорож журналами і газетами «Цікава преса на всі інтереси». Читачі  мали можливість знайомитись із пресою, яка є в бібліотеці, із цікавими статтями.

      Для тих, хто цікавиться новітніми технологіями, проведено веб - перегляд «Можливості Інтернету для покоління Google».

         Для найменших користувачів бібліотеки  проведено зооцікавинки "100 секретів про звірят для допитливих малят".

 

 

Переглядів: 433 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz