Субота, 20.04.2024, 19:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Червень » 24 » Конституція - право на добро
13:03
Конституція - право на добро

По вінця чаші кришталеві

     і очі радістю до сліз

     Наповнив нам той день червневий,

     що Конституцію приніс!

      У нім – народу сподівання,

       Великий труд його і спів,

       Тараса клич, палкі змагання

       Святих, нескорених борців.

Наш погляд у майбутнім тоне,

     До щастя зводяться мости…

     Веди нас, Основний Закон,

      До заповітної мети!

28 червня 1996 року відбулася одна з найважливіших подій в історії і сьогоденні  України - була прийнята нова Конституція.

Для кожної держави конституція є  її найціннішим документом. У ній закладено основу держави,  вона є  головним оберігом державності і демократії, гарантом незалежності і соборності.  Конституція посідає особливе місце серед усіх законів держави, свого роду є законом всіх законів,  адже саме вона закріплює основні права, свободи та обов'язки громадян, основи державного устрою, визначає, як утворюються та діють органи влади.

Напередодні Дня Конституції до Товстенського стаціонарного відділення для постійного та тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завітали постійні гості -  учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Товсте, (директор Окопняк М. А.), бібліотекарі  селищної бібліотеки – філії Бензар О.П., Заяць Г. П.

Зав. Товстенською бібліотекою – філією Бензар О. П. розповіла   про  виникнення основного  закону  нашої  держави – Конституції, про її першовитоки:  «Руську правду» Ярослава Мудрого, Магдебурзьке право, «Пакти й конституції законів і вольностей Війська Запорозького» гетьмана Пилипа Орлика, про Конституцію, яку розробив Михайло Грушевський і про ухвалення  Верховною Радою України 28 червня 1996 року теперішньої Конституції України. Відзначила вона значення її в наші складні часи, а також  про права і обов’язки, записані в Головному Законі нашої країни. Більше про це присутні могли довідатися з книжкової виставки: «Конституція України: із глибини віків до сьогодення». Завершила свій виступ Бензар О. П. словами В’ячеслава Липинського «Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути.»
Присутні ознайомились із музичною композицією «Моя свята Україно», яку підготували учні школи  під керівництвом шкільного бібліотекаря Шевчук В. Є. і вчителя музики Попіль М. М. Вірші: «Моя Україна» і «Україно, моя Україно»  - читали Мамалига Ірина і Забчук Ольга.
Солісти  Сандецька Уляна, Тимусь Катерина і Золота Роксолана виконали пісні  «Моя Україна», «Виростала я на Україні» і «Україна».
Не оминули виступаючі і події сьогодення.  Майдан і  АТО – ці слова  назавжди вкарбувалися в наші серця. Вірш - присвяту «Мами у Бога благають» читала  Соляр Роксолана, пісню «Герої Майдану» виконала учениця школи Дусяк Вікторія, а Коханюк Станіслав гуртківець Товстенського будинку дитячої та юнацької творчості (керівник  Гевко Л. Є.) подарував пісню «Я не хочу гратись у війну».

Завідувач відділення Осадча М. Я. подякувала від імені працівників і всіх жителів стаціонарного  відділення,  гостям – учасникам тематичного заходу за те, що вони  не забувають про людей похилого віку і створюють для них  атмосферу домашнього затишку і тепла.

Переглядів: 581 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz