П`ятниця, 26.04.2024, 08:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 20 » Небесна Сотня: герої, які змінили хід історії України
14:36
Небесна Сотня: герої, які змінили хід історії України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 – Сотня свята

із синів України,

Ти варту небесну несеш

За вільну,

єдину, міцну Україну,

Від ворога нас вбережеш.

Л. Домбровська

      20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні.

     Три зимові місяці: грудень 2013 року, січень і лютий 2014 року сколихнули не тільки Україну, а й увесь світ. Тисячі українців відстоювали своє право жити у  європейській країні, вільній від корупції і свавілля влади. Звичайний мітинг переріс у революцію, яку назвали Революцією Гідності. Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вимір на Майдані. Найбільш жорстоке протистояння відбулося між "беркутівцями" і патріотами нашої країни 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів, загинула майже сотня патріотів. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати "Небесна Сотня".

     Година – реквієм «На варті наших душ – Небесна Сотня» відбулась у читальному залі  бібліотеки. Учасники заходу у скорботі схилили  голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

     Ведучі  – працівники бібліотеки Ольга Бензар і Галина Заяць розповіли про події   Майдану 2013-2014 років.  Демонструвались зворушливі відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані, звучали поезії – присвяти Героям Небесної сотні у виконанні  читачів  бібліотеки.

 

   

 

 Зворушив виступ  поетеси Ольги Кухти уродженки селища Товсте. В її поезіях  авторки відображені біль і трагедія тих днів, коли від куль гинули кращі сини і доньки України.

     Герої Небесної Сотні, здобуваючи волю, віддала свої життя в ім`я України.

Експонувалась фотовиставка  «Пам’ятаймо наших героїв»,  серед  них імена героїв Небесної Сотні Тернопільщини: Устима Голоднюка, Олександра Капіноса, Тараса Слободяна, Назара Войтовича, Ігоря Костенко, Василя Мойсея та Василя Аксенина. Їм присвоєно звання "Герой України".

     Працівники бібліотеки підготували виставку друкованих видань: «Небесній сотні шана й молитви, за чисті душі, що злетіли в небо».

 

     Хвилиною мовчання вшанували тих, хто своїм життям викупив свободу для мільйонів українців, запалили свічі пам’яті.

     Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість,  наші сльози і  душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Загинули, щоб гасло «Бог і Україна» стало виміром нашого життя.

Переглядів: 349 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz