Середа, 24.04.2024, 00:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2019 » Вересень » 20 » Пречудесно, пречудово розцвітай же, рідне слово!
15:41
Пречудесно, пречудово розцвітай же, рідне слово!

Любіть красу своєї мови,

Звучання слів і запах слів:

Це квітка ніжна і чудова

З широких батьківських степів.

Всі каравани знайдуть воду

В краю пустель і злих негод:

Як річка, з роду і до роду,

Там мова з’єднує народ.

Т. Масенко

 

      Найбільше багатство нашого народу - мелодійна й співуча українська мова. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури. Як багато є гарних українських слів, фразеологічних висловів, епітетів, метафор, порівнянь, чудових прислів’їв, приказок, скоромовок. Адже наша українська мова дуже співуча, лагідна та мелодійна. Недарма її навіть називають солов’їною.

      Під час проведення мовознавчої стежини «Мово моя, материнська, квітни в душі й на устах» працівники бібліотеки розповіли про роль української мови в нашому житті, про її багатогранність і неповторність. Були проведені конкурси: «Чи знаєш, що значить це слово?», «Лабіринт мудрослів`їв», «Я знаю чарівні слова: скажу одне - почуєш два», «Чи правильно ми говоримо?».

      Присутні мали можливість ознайомитися з книгами представленими на книжковій виставці «Мов джерельна вода, рідна мова моя».

Переглядів: 262 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz