П`ятниця, 26.04.2024, 07:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2020 » Січень » 22 » Радіє небо і земля радіє, стріча Різдво, увесь хрещений люд.
17:47
Радіє небо і земля радіє, стріча Різдво, увесь хрещений люд.

 

Радуйся земле, молімось люди

Хай мир і згода на світі буде

Нехай всіх нині Різдво єднає

А Бог здоров’ям благословляє!

 

Кожен з нас повинен знати історію свого народу, своєї держави, людина повинна розуміти, що без минулого немає сучасного, без традиції немає нового, без колишнього немає теперішнього. Для народу його історія – це не просто минуле, це його душа.

З настанням зими, на передодні Нового року по всій Україні дзвеніли колядки і щедрівки. Люди ходили від хати до хати колядували, щедрували, вітали один одного з Різдвяними святами. Здається немає світлішого свята, ніж Різдво, коли дім наповнюється пахощами ялинки і очікування справжнього дива.

«Бог предвічний народився»… співаємо в колядці, виявляючи в цей спосіб нашу радість в надії на спасіння та вдячність Богові за піклування про нас людей. Всі наші очікування від Бога в народній простоті, але з богословською глибиною викладені в чудових українських колядках.

12 січня 2020 року у храмі Архистратига Михаїла селища Товсте відбулись різдвяні розколядини. Отець Ігор Леськів радо зустрів колядників у церкві.

Саме цього дня до храму завітало багато колядників, які щиро радували всіх присутніх колядками, щедрівками та віншуваннями. Найактивнішими на різдвяних розколядинах були жителі вулиць: Українська, Миру, Яблунева, Зелена, Робітнича, Грушевського, Шевченка, Нагоринка, Боднарівка. До цього дійства приєднались працівники бібліотеки, дитячого садочку «Горобинка» і керівники та вихованці Товстенського будинку дитячої та юнацької творчості.

Прикрасою дійства став виступ родина Маликів із села Ставки. У виконанні яких звучали старовинні і сучасні колядки.

На завершення отець Ігор подякував всім хто доєднався до різдвяних розколядин і закликав до спільного виконання колядки «Нова радість стала».

Нехай у ці дні збуваються усі мрії і сподівання, а ми щасливо заживемо у нашій рідній Україні. Різдво Христове хай накриє хвилею благополуччя, залишивши всі неприємності далеко в минулому.

 

 

 

 

Переглядів: 237 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz