П`ятниця, 19.04.2024, 04:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2019 » Січень » 31 » «СКОРБОТНА СВІЧКА ПАМ’ЯТІ СВЯТОЇ»
16:39
«СКОРБОТНА СВІЧКА ПАМ’ЯТІ СВЯТОЇ»

Їм – неоплаканим і невідспіваним…

Їм – похованим без труни і молитви,

Позбавленим могили й шани – присвячується.

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

Цей день було обрано не випадково: саме 27 січня 1945 року було звільнено від фашистів найбільший з гітлерівських концтаборів , Освенцим, розташований в 70 кілометрах від Кракова. Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр.Масові розстріли тут розпочалися відразу після вступу нацистів до Києва. Україна має свій Голокост. Пройшовши через страхіття Голодомору, українці як ніхто інший розуміють біль єврейського народу. Ми зобов’язані берегти пам’ять про Голокост і не допустити повторення подібного пекла у майбутньому.

27 січня працівники Товстенської бібліотеки провели бесіду: « Трагедія, історія,пам’ять» присвячену Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту, для пацієнтів денного перебування у Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Заліщицького району.

Бібліотекарі у своїй бесіді назвали історичні факти, які увійшли в історію, як трагедія XX століття та передали всю глибину трагізму приречених на смерть людей. Особливу увагу приділили подіям того часу, які відбувалися на теренах Товстого-описаних у книжці Богуміли Бердиховської «Україна:люди і книжки»

Лише пам’ятаючи і шануючи історію, можна зрозуміти ціну справжнім цінностям-життю і свободі людини.

Переглядів: 327 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz