Четвер, 02.05.2024, 06:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2020 » Жовтень » 13 » Українське козацтво: відгомін віків
15:26
Українське козацтво: відгомін віків

14 жовтня в нашій державі відзначають День захисника України. Витоки цього свята варто шукати в славному козацькому минулому нашої країни.

       Українське козацтво – феноменальне явище світової історії, яке не має аналогів у інших народів. У минулому Україну називали «козацька земля», «козацька нація». Упродовж століть козаки були наймогутнішою військово-оборонною і духовною силою, яка звитяжно боролася із загарбницькою політикою сусідніх держав.

Захисники Вітчизни, оборонці прав і віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України. Про них написано багато наукових книжок, цікавих романів, знято фільмів. В саме слово «козак» вкладають розуміння найбільших чеснот нашого народу.

Протягом кількох століть українські козаки стерегли кордони, воювали, захищаючи не лише власні інтереси, а й інтереси інших країн: козацькі загони були бажаною підмогою і у польському, і у французькому війську. Воювали на суші і на морі. Про славетні бої і походи козаків, про їх сміливість, відвагу й винахідливість ходять легенди. Козаки були неперевершеними майстрами військової справи свого часу.

Слава про волелюбних, українських предків, несхитної волі славних козаків, живе і донині. І сьогодні, коли йде становлення незалежної України, як ніколи, актуальним є вивчення героїчного минулого нашого народу.

Через козацтво ми всі творили нашу історію, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

З нагоди святкування Дня захисника України та свята Покрови на абонементі для обслуговування дітей  організовано  книжкову виставку «Моя Україно – колиско козацької слави». Представленні на виставці книги  надають можливість поглибити свої знання з історії козацького руху, ознайомитися з видатними особистостями того часу .

Переглядів: 153 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz