Субота, 04.05.2024, 13:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2021 » Червень » 2 » В центрі уваги – екологічні проблеми
14:42
В центрі уваги – екологічні проблеми

Наш час увійде в історію цивілізації не лише як ера великих досягнень людства, а й, на жаль, як доба глобальної екологічної кризи. Ресурси землі обмежені, а кількість народонаселення і його матеріальні потреби зростають високими темпами. Водночас, швидко збільшується негативний вплив на природу, забруднюються внутрішні водойми, моря та ліси, вичерпуються мінерально-сировинні та біологічні ресурси. Звідси випливає об'єктивна необхідність докорінно змінити ставлення до природи, до своєї діяльності й переоцінити життєві цінності.

У системі екологічної освіти та культури важлива роль відводиться бібліотекам. Які повинні  використовувати весь арсенал наочних, комплексних, усних методів та форм роботи для досягнення важливої мети – формування нової екологічної свідомості молодих громадян.

«Формування екологічної свідомості дітей в умовах сучасної бібліотеки» - такою була тема семінару для бібліотечних працівників Товстенської ОТГ , який  проведено в читальному залі Товстенської селищної бібліотеки.

Завідуюча бібліотекою Бензар О. П. в своєму виступі:  «Бібліотека - осередок екологічного виховання дітей» розповіла про вибір оптимальних і ефективних форм, методів екологічної роботи з урахуванням вікових, індивідуально-психологічних особливостей юних користувачів.

Цікавим був виступ бібліотекаря селищної бібліотеки Смутило Г. С., яка наочно презентувала міні ігри екологічного  спрямування для дітей.

Були надані методичні та практичні рекомендації з питань організації наочних форм популяризації книжкового фонду, масової роботи в бібліотеках.

Також бібліотекарі обговорили екологічні проблеми нашого краю.

Переглядів: 119 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz