П`ятниця, 29.03.2024, 00:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Жовтень » 6 » В гостях у королеви детективу
14:22
В гостях у королеви детективу

Цього року виповнюється 125 років з дня народження геніальної письменниці, яка назавжди змінила літературу і стала некоронованою королевою детективного жанру.

Агата Мері Кларіса Крісті (Міллер) — англійська письменниця, найвідоміший автор детективів. Народилася 15 вересня 1890 року в Торквєє, графство Девон, Англія. Її освітою займалася мати, тому Агата була дуже «домашньою» дитиною.

З початком Першої світової війни Агата Міллер працювала медсестрою у військовому госпіталі. Саме тоді, в перервах між чергуваннями, вона і почала писати детективи.

У найпершому романі – «Таємничий злочин в Стайлсе», що вийшов у світ тільки в 1920 році, - з`явився головний герой, приватний детектив Еркюль Пуаро, ексцентричний і самозакоханий бельгієць. Пуаро був героєм 25 романів письменниці.

Іншою героїнею багатьох розповідей і романів Агати Крісті була міс Марпл , яка розслідувала різні злочини, що здійснюються по сусідству. Її «дебют» у глядачів відбувся в 1930 році в романі «Вбивство в будинку вікарія». 

Померла Агата Крісті 12 січня 1976 року.

На сьогоднішній день її книги видані тиражем більше 100 мільйонів екземплярів і перекладені  100 мовами.

З книгами великої англійської письменниці  можна у бібліотеці на  книжкової виставки "В гостях у королеви детективу"

Якби Агаті Крісті не судилося було здобути славу королеви детектива, вона все одно не залишилася б невідомою. У її психологічних романах, написаних під псевдонімом Мері Вестмакотт, відчуваються ті ж напруга,  інтриги, по-чоловічому упевнене перо і незвичайний характер цієї великої жінки, чиє життя саме було подібне на роман.

В фонді нашої бібліотеки є і книга:

Вестмакотт, М. Вторая жизнь. /М. Вестмакотт. – М.: Центрполиграф, 2001. – 379с.

Це - не детектив, тут не буде вбивств і загадок. Це тонка психологічна драма. Книга-роздум. Книга-самопізнання. Книга-психоаналіз.

Творами Агати Крісті зачитувалися, зачитуються і зачитуватимуться! Саме вона створила образ того детективного роману, який багато хто намагається відтворити, але зовсім у небагатьох виходить хоч щось подібне. Напевно, дійсно такі складні хитросплетіння могла придумати тільки жінка!

Переглядів: 428 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz