Середа, 24.04.2024, 06:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2020 » Січень » 30 » В серцях людських не вмерли Крути, вони проклали у майбутнє шлях
17:24
В серцях людських не вмерли Крути, вони проклали у майбутнє шлях

Супроти чужої навали,

Супроти смерті – в стужу, сніг,

Ось тут вони, ось тут стояли

І всього жменька – триста їх.

29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут. Події 29 січня 1918 року назавжди вкарбувалися в пам'ять поколінь українців. Адже під Крутами творилася історія молодої держави. Держави, яка ціною неймовірних зусиль та трагічних втрат заявила про своє право бути вільною від ярма імперії. Станція «Крути» - тільки одна із численних битв в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України, однак відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами – справжні Герої, завдяки яким таки постала наша незалежність. Як і сучасні Герої, які на своїх плечах міцно тримають нашу незалежність, захищаючи свою Батьківщину від зазіхань зухвалого агресора.

Історичний екскурс «Крути – бій за майбутнє» проведений в нашій книгозбірні для учнів дев’ятого класу. Присутні на заході мали змогу переглянути відеоматеріали «Недооцінений урок історії Героїв Крут». Працівники бібліотеки доповнили його інформаційною довідкою «Пам'ять про Крути». Книжкова виставка «Крути: наша слава, наша історія» дала змогу ознайомитися з літературою, яка є в бібліотеці про героїчний подвиг українських героїв.

Подвиг героїв Крут назавжди залишиться в серцях вдячних поколінь українців. Адже ці юні патріоти пролили свою кров за найсвятіше – в ім’я захисту рідної землі від ворогів.

Переглядів: 259 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz