П`ятниця, 19.04.2024, 09:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 16 » Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів
12:49
Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів

В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Шевченко.

Через усю творчість Т. Г. Шевченка тягнеться  тема любові до рідної землі, до своєї укритої вишневими садами України. Його слова запалили нові вогні віри в майбутнє, вони стали гаслами в яких звучав заклик до боротьби за свою землю. Наша країна знову переживає важкі трагічні часи і залишені нам у спадок  вірші Кобзаря, як ніколи, актуальні та пророцькі. Вони знову пробуджують і народжують українську націю, спонукають до відродження справедливості  та волі.

Шевченкове  «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!» - девіз кожного патріота України.  Портрет Шевченка та його вірші стали частиною Майдану, Революції гідності, її душею. До болю виразно звучали рядки із Тарасового «Кавказу» з уст героя Небесної Сотні українського вірменина Сергія Нігояна, котрий перший віддав своє життя за перемогу правди, за гідність і честь українців.

10 березня в Товстенській бібліотеці – філії відбулися  літературні читання «Я сьогодні Шевченка читаю, скільки мудрості в його рядках! Мов на ангельських крилах літаю, як тримаю в руках «Кобзаря», присвячені 202-ій річниці з дня народження Тараса  Григоровича  Шевченка. Учасниками заходу були учні 8-9 класів місцевої школи, які разом з працівниками бібліотеки  полинули у спогади про славетного українця, прислухались до шевченківської думки, слова, вклонилися світлій пам’яті поета.

Зворушливо звучали поетичні твори з «Кобзаря» у виконанні читців: Гервасюк Марії, Гуртика Василя, Кіщук Діани, Золотої Роксолани, Слободянюка Богдана, Шляпінської Марії, Несп`яка Віталія, Подолюка Івана, Саковської Антоніни, Петенко Ілони.

Читці декламували вірші Т.Г.Шевченка.  «Думи мої думи», «Заповіт», «Катерина», «Було колись – в Україні», «До Основ`яненка», «Сон» та багато інших відомих творів, які   вплели  у поетичний вінок далеких історичних подій  та відчуття безмежної любові до свого українського народу.

Заяць Максим прочитав вірш тернопільського поета Богдана Мельничука «Шевченко і Майдан»

Відбувся конкурс «Чи знаєте ви твори Т. Г. Шевченка?»

Бібліотекар Заяць Галина подякувала учням за щиру любов до Шевченкової творчості, наголосивши на значущості Великого Кобзаря для України і кожного українця. Провела огляд літератури біля книжкової виставки: «Отче наш, Тарасе всемогучий…», яка була організована за розділами: «І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій, не забудьте пом'янути не злим тихим словом», «Тарас Шевченко у творчості краян», ознайомивши учасників з життєвим та творчим шляхом Тараса Шевченка, його мистецькою спадщиною.

Переглядів: 896 | Додав: zalladm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz