П`ятниця, 29.03.2024, 00:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2018 » Травень » 23 » Вишиванка – поема життя, закодована вічність в узорах
14:47
Вишиванка – поема життя, закодована вічність в узорах

Одягнімо вишиванки, друзі.

Хай побачить українців світ.

Травень багатий на національні свята: День матері, Міжнародний день родини, Всеукраїнський день сім’ї, День слов’янської писемності та культури.  

  З 2006 року, в третій четвер травня, Україна майорить різнобарв’ям вишиванок - в цей день святкуємо День вишиванки. Створені різними техніками, вони розповідають про традиції різних регіонів України, але одночасно і поєднують всю країну в один барвистий стяг нашої єдності.

З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки бібліотечні працівники спільно з колективом Товстенського дошкільного навчального закладу «Горобинка» приєдналися до акції «Одягнімо, друзі, вишиванку!»

У нашій книгозбірні для різновікової категорії користувачів  проведено годину народознавства: «Вишивка сміється і тужить хрещатим барвінком.»

Присутні  на заході мали можливість почути цікаві розповіді про вишивку, ознайомилися з традиціями створення і носіння вишиванок і з  сучасними тенденціями  їх оздоблення,  милувалися барвистими експонатами, які були представлені на виставці  хенд – мейд «Вишивка – оберіг, що не губиться в віках.»

 

Переглядів: 388 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz