Субота, 27.04.2024, 06:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2020 » Лютий » 20 » Зверніть увагу на книгу
15:45
Зверніть увагу на книгу

   

Фонд Товстенської бібліотеки поповнився унікальною книгою:

     Прядко Л. Герой/Л. Прядко, П. Буринюк. – Вид.2, допов., ред.. – Гнідин: ФОП Кузьмичова Р. Ю., 2019. – 92с.:фот.

     Ця книга є частиною життєпису родини Вербицьких – Посацьких. До неї увійшли щемливі історії про членів родини, зібрані авторами у результаті пошуково-дослідницької роботи з архівними документами, фотоматеріалами, розповідями живих свідків подій періоду визвольних змагань початку ХХ століття, подій Другої світової війни, подій, які відбулися на Майдані у 2013-2014 роках.

    Героями книги стали священики, просвітителі, учителі, науковці, суспільні та громадські діячі, залізничники і прості селяни, які у свій час жили, працювали і віддавали життя заради відродження та становлення української нації і держави. Усі вони належать до родини, доля якої тісно переплетена з історією нашої країни. Сини і доньки цієї родини завжди перебували в епіцентрі доленосних подій ХХ-ХХІ століть. Вони захищали українську державність як за часів Першої світової війни у лавах Українських Січових Стрільців, так і в наші дні на барикадах Майдану.

     Авторка Любов Василівна Прядко, заступник директора Гнідинської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Петра Яцика Бориспільського району Київської області, учитель історії та правознавства, вчитель вищої категорії, методист, краєзнавець і дослідник, літописець історії України, патріотка і невгамовна трудівниця, якій ми завдячуємо за жертовну і невтомну працю, досліджені цікаві приклади з історії нашого краю, повернуті із забуття імена земляків, що заслуговують на пам'ять і шану сучасників та майбутніх поколінь українства.

     Співавтор книги Петро Буринюк – головний лікар Заліщицького обласного комунального санаторію, автор нового методу лікування дітей з ДЦП, спеціаліст з імунопрофілактики по лінії ЮНІСЕФ.

Переглядів: 201 | Додав: librarytovste | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz