Субота, 20.04.2024, 07:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Травень » 18

 

         В українських великодніх традиціях  особливе місце посідає писанка - символ відродження життя, радості, щастя.

У нашій бібліотеці вже стало традицією напередодні одного з найбільшого і найшанованішого християнського свята -   Великодня  влаштовувати у бібліотеці виставку - вернісаж писанок, крашанок та вишиванок «Писанка у фарбі купається й до церкви збирається.»

         Що ж таке писанка? Як її виготовляти? Що на ній слід малювати? На ці та інші питання відповіла бібліотекар абонементу для дітей Смутило Г. С. і ознайомила присутніх з історією писанкарства в Україні. Дізналися учні і багато цікавого про історію виникнення свята Великодня, ознайомилися з технологією виконання писанок.

... Читати далі »

Переглядів: 1052 | Додав: librarytovste | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)

"Хтось мудрий сказав, що книги – це кораблі думок, що мандрують від покоління до покоління. Кораблі – книги виходять зі своїх гаваней і линуть в океан, більшість із них навіки губиться в туманах, інші повертаються… Інші курсують від порту до порту, від покоління до покоління."

Ю. Мушкетик.

Гавань,  в якій живуть книги - є бібліотека. З цього порту мандрують вони до дитячих душ, даруючи їм  незабутні пригоди і різноманітні знання. Допомагають поринути у світ мрій за допомогою казок і віршів, оповідань, повістей і романів. Адже, як сказав  Е. Хемінгуей: «Всі хороші книги схожі в одному, - коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться.»

Під час Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги, який проводиться  щороку у бере ... Читати далі »

Переглядів: 639 | Додав: librarytovste | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)

Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz