П`ятниця, 29.03.2024, 02:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Серпень » 25

"… нам не закрити вуста, доки ми знаємо слова українського гімну, нам не закрити вуха, доки ми пам'ятаємо, як він звучить. Та ніщо і ніколи не зможе закрити наші очі, поки перед ними буде майоріти український прапор. "

Володимир Рибак

Україна  - незалежна уже 25 років. Хоча в реаліях історії  це невеличкий проміжок часу, але для нас він має неймовірно важливе значення.  Дорогою ціною була здобута наша незалежність. Віками йшов до неї наш народ; відомі і безіменні герої віддавали свої життя, щоб наблизити цей дорогоцінний день. Боротьба продовжується і сьогодні. Майдан,  АТО – ці слова кривавими ранами врізалися в наші серця і душі. Тому сьогоднішнє свято – це свято радості і болю.

Для ознайомлення читачів з передумовами створення суверенної держави працівники бібліотеки, провели історичну годину на тему: &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: librarytovste | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

24 серпня – це не просто День народження держави, це величне  свято, в якому відобразилось багатовічне бажання нашого народу, його духовне свічадо мрій і надій. В ньому відобразилось здійснення мрій і сподівань багатьох поколінь наших предків, які творили і плекали українську націю, самостійну державу, рідну мову. Дорогою ціною дісталася незалежність Україні, адже нашому народу довелося пройти довгу дорогу героїчної  боротьби за свободу, через утиски і в`язниці. Століттями, віками наш народ йшов до цієї особливої події. У боротьбі за волю України полягло немало відомих і безіменних героїв. Прийнявши 25 років тому історичний документ -  Акт проголошення незалежності України, наша країна   заявила про себе на весь світ як суверенна, демократична та правова держава.

Напередодні свята до Товстенського стаціонарного відділення для постійного та тимчасового проживання територіальн ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: librarytovste | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

Вже скільки закривавлених століть

Тебе, Вкраїно, імені лишали ...

Тож встаньмо, браття, в цю урочу мить:

Внесіте прапор вільної Держави!

Степів таврійських і карпатських гір

З’єднався колір синій і жовтавий.

Гей, недругам усім наперекір

Внесіте прапор вільної Держави!

                       В. Крищенко

Напередодні Дня Державного Прапора України в  бібліотеці було оформлено  книжкову  виставку:  "Україна під стягом державності ",  для різновікової категорії користувачів. Читачі бібліотеки мали можливість більше дізнатись про історію прапора -  національного символу&n ... Читати далі »

Переглядів: 435 | Додав: librarytovste | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

Краще фентезі написано мовою  мрій. Воно таке ж живе, як мрія, реальніше, ніж сама реальність… Ми читаємо фентезі, щоб повернути втрачені фарби, відчути смак прянощів і почути пісню сирен. Є щось давнє та істинне в фентезі, те, що зачіпає найглибші струни в наших душах. Фентезі звертається до захованої глибоко в нас дитини, яка мріє, що буде полювати в лісах ночі, бенкетувати біля підніжжя гір, і знайде любов, яка буде тривати вічно десь на південь від Оз і на північ від Шангрі-Ла.

Джордж Мартін

Світ фентезі  - дивовижний  і різноманітний. Скільки в ньому граней і відтінків! Він допомагає нам поринути в незвідані світи, зустрітися з незвичайними, а часто і неймовірними істотами, що можуть існувати тільки в уяві письменника.

«Під книжковим парусом по океану фентезі» - такою була назва книжкової виставки, представленої на абонементі ... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: librarytovste | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz