Вівторок, 16.04.2024, 17:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 06

Наше мальовниче Товсте багате талантами. В другу неділю жовтня, коли вся Україна відзначає День художника, в нашій затишній бібліотеці зібралася молодь селища на зустріч з митцями «Побачимо світ очима художника».

Присутні мали можливість ознайомитися з книжковими виставками: «На цих полотнах – вся душа моя», «Легка крилатість пензля і різця», які розкрили різнобарв'я книг про мистецтво, які є у фондах нашої бібліотеки. Цікавими були журнали і книги, присвячені ковальській справі, які запропонував відвідувачам Михайло Гудима.

Відкрили захід працівники бібліотеки, які привітали присутніх митців селища і коротко розповіли про історію виникнення свята.

Розповідь активної користувачки бібліотеки Хмелик Олесі була гармонійно поєднана з показом слайдів про історію українського мистецтва від доби палеоліту до наших часів, про найвизначніші сто ... Читати далі »

Переглядів: 644 | Додав: zalladm | Дата: 06.11.2015 | Коментарі (0)

День захисника України тепер відзначається щорічно 14-го жовтня, разом з великим святом запорізьких козаків - «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»). Це свято відкриває такі прекрасні людські якості, як доблесть і мужність. Воно є святом усіх, чиє головне покликання – обороняти рідну землю. Це свято символізує любов і повагу українців до своїх захисників і визволителів, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності держави.

До цієї дати в бібліотеці  була оформлена книжкова виставка: «Вільна Україна пам`ятає вас», на якій експонувались книги про збройні сили України від найдавніших часів до сьогодення.

Історія України очима українських письменників була представлена на виставці «Наше минуле - в художньому слові».  Бібліотекар абонементу для дорослих Галина Заяць провела  огляд літератури: «Вічна сла ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: zalladm | Дата: 06.11.2015 | Коментарі (0)

У святковий, щедро напоєний теплом осінній  день, першого жовтня ми відзначаємо День людей похилого віку.  Це - свято праці,  свято долі,  свято життя,  щоб віддати свою  шану і повагу людям, за спиною у яких великий віковий і життєвий шлях. І саме в цей день ми віддаєммо шану тому поколінню, яке вистраждало під чорним крилом  голодоморів, вистояло криваве пекло Другої Світової війни,  відбудувало зруйноване і допомагає  нам творити щасливе майбутнє.

Найбільше замислюємось над віком людей, коли відвідуємо пацієнтів стаціонарного відділення Заліщицького районного територіального центру соціального обслуговування, що знаходиться у нашому містечку Товсте. Тут дбають про добробут 20-ти пенсіонерів.

Працівники бібліотеки надають шанувальникам слова можливість прочитати книги на різні теми. Ми забезпечуємо їм можливість ознайомитися з класикою та новинками літер ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: zalladm | Дата: 06.11.2015 | Коментарі (0)

Детективний жанр є одним із найбільш популярних у наш час, домінуючи серед книг, які вийшли у світ протягом більшої частини ХХ ст. Виник він у першій половині дев'ятнадцятого століття, в 1841 році, з виходом в світ першої детективної розповіді "Вбивство на вулиці Морг" Едгара По. Першими на арену детективного жанру увійшли письменниці зарубіжних країн. Особливо відзначилися автори з Великобританії. Тут творила не тільки королева жіночого детективу Агата Крісті, але й Д. Сейрес, Ф.Д. Джеймс, Дж. Хейер, Н. Марш і десятки інших письменниць. Представниці України виступили в цьому жанрі тільки в кінці ХХ століття. Найвідомішими з них є Ірен Роздобудько, Оксана Луцишина, Марина Гримич, Наталя Паняєва, Яна Дубинянська.

Жіночі детективи в нашій бібліотеці представлені романами і повістями Агати Крісті, Олександри Марініної, Дар'ї  Донцової, Поліни Дашкової, Тетяни Устинової,  Галини Кулик ... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: zalladm | Дата: 06.11.2015 | Коментарі (0)

Україно! Мій духмяний дивоцвіт,
Голубінь над чистим золотом колосся.
Через терни йшли до волі стільки літ,
І настав той світлий день, коли збулося.

Наша рідна Україна. У глибину тисячоліть сягає твоя історія. Ти виплекала гідних синів і дочок, таких як Петро Сагайдачний, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Андрей Шептицький, і мільйони, мільйони інших, які несли твоє величне ім`я в своїх душах і серцях. Ми пишаємося тими іменами минувшини і сучасності, які примножують славу України, відстоюють її територіальну цілісність і незалежність в зоні АТО, борються, щоб на нашій землі панував мир і злагода.

В Товстенській бібліотеці – філії було проведено цикл заходів, присвячених Дню Незалежності України. Організовувались книжкові виставки: «Україно, ти для мене храм священний на безмежжі всіх доріг», «Моя земля &ndas ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: admztex | Дата: 06.11.2015 | Коментарі (0)

Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz