Субота, 27.04.2024, 18:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Товстенська бібліотека

Меню сайту
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

"… нам не закрити вуста, доки ми знаємо слова українського гімну, нам не закрити вуха, доки ми пам'ятаємо, як він звучить. Та ніщо і ніколи не зможе закрити наші очі, поки перед ними буде майоріти український прапор. "

Володимир Рибак

Україна  - незалежна уже 25 років. Хоча в реаліях історії  це невеличкий проміжок часу, але для нас він має неймовірно важливе значення.  Дорогою ціною була здобута наша незалежність. Віками йшов до неї наш народ; відомі і безіменні герої віддавали свої життя, щоб наблизити цей дорогоцінний день. Боротьба продовжується і сьогодні. Майдан,  АТО – ці слова кривавими ранами врізалися в наші серця і душі. Тому сьогоднішнє свято – це свято радості і болю.

Для ознайомлення читачів з передумовами створення суверенної держави працівники бібліотеки, провели історичну годину на тему: &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 510 | Додав: librarytovste | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

24 серпня – це не просто День народження держави, це величне  свято, в якому відобразилось багатовічне бажання нашого народу, його духовне свічадо мрій і надій. В ньому відобразилось здійснення мрій і сподівань багатьох поколінь наших предків, які творили і плекали українську націю, самостійну державу, рідну мову. Дорогою ціною дісталася незалежність Україні, адже нашому народу довелося пройти довгу дорогу героїчної  боротьби за свободу, через утиски і в`язниці. Століттями, віками наш народ йшов до цієї особливої події. У боротьбі за волю України полягло немало відомих і безіменних героїв. Прийнявши 25 років тому історичний документ -  Акт проголошення незалежності України, наша країна   заявила про себе на весь світ як суверенна, демократична та правова держава.

Напередодні свята до Товстенського стаціонарного відділення для постійного та тимчасового проживання територіальн ... Читати далі »

Переглядів: 527 | Додав: librarytovste | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

Вже скільки закривавлених століть

Тебе, Вкраїно, імені лишали ...

Тож встаньмо, браття, в цю урочу мить:

Внесіте прапор вільної Держави!

Степів таврійських і карпатських гір

З’єднався колір синій і жовтавий.

Гей, недругам усім наперекір

Внесіте прапор вільної Держави!

                       В. Крищенко

Напередодні Дня Державного Прапора України в  бібліотеці було оформлено  книжкову  виставку:  "Україна під стягом державності ",  для різновікової категорії користувачів. Читачі бібліотеки мали можливість більше дізнатись про історію прапора -  національного символу&n ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Додав: librarytovste | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

Краще фентезі написано мовою  мрій. Воно таке ж живе, як мрія, реальніше, ніж сама реальність… Ми читаємо фентезі, щоб повернути втрачені фарби, відчути смак прянощів і почути пісню сирен. Є щось давнє та істинне в фентезі, те, що зачіпає найглибші струни в наших душах. Фентезі звертається до захованої глибоко в нас дитини, яка мріє, що буде полювати в лісах ночі, бенкетувати біля підніжжя гір, і знайде любов, яка буде тривати вічно десь на південь від Оз і на північ від Шангрі-Ла.

Джордж Мартін

Світ фентезі  - дивовижний  і різноманітний. Скільки в ньому граней і відтінків! Він допомагає нам поринути в незвідані світи, зустрітися з незвичайними, а часто і неймовірними істотами, що можуть існувати тільки в уяві письменника.

«Під книжковим парусом по океану фентезі» - такою була назва книжкової виставки, представленої на абонементі ... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: librarytovste | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

По вінця чаші кришталеві

     і очі радістю до сліз

     Наповнив нам той день червневий,

     що Конституцію приніс!

      У нім – народу сподівання,

       Великий труд його і спів,

       Тараса клич, палкі змагання

       Святих, нескорених борців.

Наш погляд у майбутнім тоне,

     До щастя зводяться мости…

 &nbs ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: librarytovste | Дата: 24.06.2016 | Коментарі (0)

У перший день літа традиційно відзначається Міжнародний день захисту дітей.

 У бібліотеці цій події присвячено книжкову виставку: ««Маленька країна – країна дитинства, де сонечко світить і казка живе». Виставка започаткувала великі літні читання «Бібліотечне літо для веселих, кмітливих та невгамовних». Юні читачі зможуть взяти участь у цікавих і різних заходах. Ознайомитись із книжковою виставкою «Книжкова посмішка літа»,   виставкою – подорожжю «Під книжковим парусом по океану фентезі», виставкою – пригодою «У пошуках скарбів на острові літератури», еко – виставкою «А ліс і справді чарівний».

Для дітей буде організовано: етикет - колаж «Золоті правила і поради містера Етикету», інформаційна хвилинка «В спорті міць і сила і для душі і тіла», гра «Від акули д ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: librarytovste | Дата: 24.06.2016 | Коментарі (0)

Активні користувачі нашої бібліотеки взяли участь у конкурсі дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», організаторами якого є фонд Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека України для дітей на виконання Указу Президента України «Про відзначення 25-ої річниці  незалежності України».

 

2016 весну – зустріла розмаїттям трав і квітів

Та в своїм серденьку скорботу я несу

По зниклих безвісті,

Всіх покалічених і вбитих.

 

Страшні слова: війна, війна, війна…

В свої п'ятнадцять й гадки я не мала,

Що наша Україна молода,

Такого нападу підступного зазнала.

 

Чекала я так справжньої весни,

Бузкових вечорів, що п’я ... Читати далі »

Переглядів: 486 | Додав: librarytovste | Дата: 15.06.2016 | Коментарі (0)

Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні самовизначення України, як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

 Напередодні Дня Європи в нашій бібліотеці було оформлено  книжкову  виставку:  "Україна -  європейська країна" для різновікової категорії користувачів. Читачі бібліотеки мали можливість познайомитись ближче з європейськими країнами та народами, їх звичаями та культурою.

Переглядів: 514 | Додав: librarytovste | Дата: 15.06.2016 | Коментарі (0)

Вишиття веселкове розквітає над краєм,

Я сорочку з любов’ю до грудей пригортаю.

На ній вишита доля мого славного роду,

Цвіт калини та сонця, ніжна синь небозводу.

Українська вишиванка — це те, без чого важко уявити українську культуру, побут і історію... Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні.

Щороку у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки - всеукраїнське свято, яке є одним із символів нашої країни.

Сьогодні українська вишиванка всюди, вона є невід’ємним елементом одягу, нею оздоблюють інтер’єр, без вишитого рушника важко уявити оселю справжнього українця.

З нагоди цього дня наша бібліотека розквітла різними  барвами ук ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: librarytovste | Дата: 15.06.2016 | Коментарі (0)

 

         В українських великодніх традиціях  особливе місце посідає писанка - символ відродження життя, радості, щастя.

У нашій бібліотеці вже стало традицією напередодні одного з найбільшого і найшанованішого християнського свята -   Великодня  влаштовувати у бібліотеці виставку - вернісаж писанок, крашанок та вишиванок «Писанка у фарбі купається й до церкви збирається.»

         Що ж таке писанка? Як її виготовляти? Що на ній слід малювати? На ці та інші питання відповіла бібліотекар абонементу для дітей Смутило Г. С. і ознайомила присутніх з історією писанкарства в Україні. Дізналися учні і багато цікавого про історію виникнення свята Великодня, ознайомилися з технологією виконання писанок.

... Читати далі »

Переглядів: 1053 | Додав: librarytovste | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 »
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz